Hallitus tiedottaa


Hei kaikille, 
Olemme havainneet epäselvyyttä ihmisten keskuudessa, miten eläinsuojeluyhdistyksemme toimii yleisesti. Haluamme kertoa teille hieman Ekeyn toimintatavoista. 

Etelä-Kymenlaakson eläinsuojeluyhdistys, EKEY toimii koko Etelä-Kymenlaakson alueella auttaen hädässä olevia eläimiä ja ihmisiä niiden ympärillä. Ekey toimii vapaaehtoisvoimin omavaraisesti, ilman valtion tai muun virallisen tahon säännöllistä tukea.

Ekey vastaanottaa mahdollisuuksien mukaan populaatiokissoja ja kodinvaihtajia sekä huostaanoton kautta tulleita eläimiä, jotka tulevat meille suoraan valvontaeläinlääkärin luovuttamina. Lisäksi vastaamme Etelä-Kymenlaakson löytöeläintoiminnasta. Kaikilta Ekeylle tulleilta eläimiltä tarkastetaan siru. Mikäli siru löytyy, etsitään omistaja (jos siru on viety suomalaiseen reksiteriin).

Kaikkien yhdistyksellemme tulevien eläimien terveysasiat hoidetaan ensin kuntoon. Tähän kuuluu eläimen leikkaus, rokotukset, sirutus sekä mahdolliset hammashoidot. Tämän lisäksi haluamme tutustua eläimeen ensin hyvin, ennen kuin hän on valmis oman kodin etsintään. Pyrimme löytämään aina sen parhaan kodin eläimelle.

Ekey ottaa vastaan kiitollisena kaikki käyttökelpoiset ruokalahjoitukset. Koska yhdistyksellämme olevat eläimet ovat usein huonosti ravittuja, meidän täytyy panostaa eläinten täysipainoiseen ruokaan. Arvostamme lahjoituksissa laadukasta, eli viljatonta ja sokeritonta eläinten ruokaa, mutta kaikki yhdistyksellemme lahjoitetut ruuat tulevat kuitenkin käyttöön! Ruokakeräyskärreihin, joita meillä on kaupoissa, laitamme kyltin, jossa on kerrottu mille meillä on sillä hetkellä varsinaisesti tarvetta. Ajoittain tulee yhteydenottoja koskien erikoisruokien lahjoittamista meille. Mikäli meillä ei ole juuri sillä hetkellä tarvetta kyseiselle ruualla, ohjaamme tarjoamaan muualle sitä tarvitsevalle.

Yhdistys tarjoaa eläimille myös" päiväysvanhaa" ruokaa, laadukkaan ruuan rinnalla mutta ei ikinä oletettavasti pilaantunutta ruokaa. Ekeyn käytäntö päiväysruokien suhteen on seuraavanlainen:

  • Kuivaruoka ja namit (avaamaton) 2-3 kuukautta päiväyksestä. Avattuja kuivaruokapusseja (hyvällä päiväyksellä) voidaan vastaanottaa, jos niihin on laitettu päivämäärä päälle milloin ne on avattu. Avattu kuivaruoka pyritään syöttämään kuukauden sisällä avauksesta. 
  • Märkäruoka (avaamaton) 1 kuukausi päiväyksestä. Näistä hieman vanhempia voidaan käyttää loukutuksessa pieniä määriä. 

Olemme kiitollisia ihan jokaisesta ruokalahjoituksesta minkä saamme. Ilman teidän apuanne toimintamme ei olisi näin laajaa emmekä pystyisi auttamaan näin suurta määrää eläimiä.

Kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa meihin voi ottaa suoraan yhteyttä ja kysyä rohkeasti. Vastaamme mielellämme avoimesti Ekeyn toimintaan liittyviin kysymyksiin. www.ekeyry.fi, 041 310 7741


Hallitus päätti 11.6.2022 kokouksessa nimittää monitoiminaisen Arjan Eläintalon emännäksi eli houstiksi.

Arjan vastuulla on eläintalon päivittäiset asiat ja häneen voikin ottaa yhteyttä, jos joku asia mietityttää talolla.
Arjan puhelinnumero on 040 583 8454

Arja laittaa hallituksen päätökset talolla toimeen ja näin hän toimii hallituksen oikeana kätenä.